Tidlig gang med køkkenet

Jeg er en heldig mor, der gerne ville hjælpe med i køkkenet. Og det var skønt. Min mindste datter ville gerne hjælpe, det gøre mig glad indeni. Den store datter har også sidde og lært at skrælle kartofler og gulerødder, da hun var mindre. Men nu er hun blevet store og kan nemt finde ud af. Nu skal den mindste også lige lære ..

Det er skønt at lære børnene, når det kommer til køkkenet, og det bliver også dejligt at en dag slipper for madlavning, og lad pigerne sørget mad en gang om ugen. Men lige pt er det vigtigt de først lære nogen ting før de kan finde ud af det. Tror det bliver omkring 10 års alderen, de kan begynde at lære at lave mad uden voksen 🙂 jeg glæder mig en dag 👍🏼

Lære i også børnene at skrælle kartofler, gulerødder i første omgang???

Sygdom ramt

Siden onsdag har det været syge, hosten og snottet er kommet frem. Og det er virkelig hårdt, at sove pga hosten. Pigerne er ved at få det bedre, evt. klar til komme i børnehave og vuggestuen imorgen (; men nu må vi lige se, hvordan hosten går i nat igen.

– nu er jeg ramt med halsen, det gøre mega ondt at synke, som om at hosten er på vej, men tro mig, hosten hos mig går der endnu længere end forventet. Det går kun væk, hvis jeg var på Penicillin. Håber ikke det er sådan. Føles som om jeg får hals brændt. Røv træls.

I dag har mini holdet været udenfor og lege, vi var ved den store legeplads, og legede, cyklede og løbe på løbehjulet. Og det var hyggen nok, og så hjem og få M til hvile sig. Men nu er det tid til slappe af og så er det sengetid om lidt 😊

Håber i havde en super dag <3 vi glæder os til weekend ..

Stærke ret / pasta ret

Her er denne ret, som kaldes skærke ret, noget af min min kæreste mor opskrift, men det er slags pasta ret . (; børnene elsker det og det hurtigt og nemt mad. Her er opskrift på det lækkert ret. Det er børnevenlig mad.

Opskrift;

1 løg

1 peber

Hakket oksefars

1 tsk oregano

1 tsk basilikum

1 tsk timain

Kvart/halv buillion tern (okse)

2-3 dl vand

1-2-3 tsk tomat pasta, evt smag til.

Salt og peber

Det du skal gøre;

Du skal steget løgnagtig peber til bløde, så hæld oksefars i og steg til de er brune. Og så hæld vand i og røre det rundt og kom tomat pasta i, og røre det rundt, og buillion terne og lad det koge. Kom oregano, timain og basilikum i og røre det rundt .. smag til hvis det er ok. Om det mangler buillion eller tomat pasta 🙂

Kog pasta efter henvisning 🙂 – og så kom pasta ned i kødsovs, og bland det og smag til 🙂

Så er det mad – bon appetit 👍🏼

Fødselsdagsbarn

Her til morgen har min lille pige fødselsdag, hun fyldte 6 år, se lige hvor glad hun er. Og på den måde er hun jo skønt pige med let temperamentsfuld. Hun kan blive gal når man siger nej og sådan. Ja det er squ hårdt sådan der, men hun er skønt. Hun har haft en super fantastisk dag, og fik rosin boller og ostehapser med i børnehave og det var hun super glad for. Og hun var også glad for at skulle have Elsa og Anna kjole på, Frozen 2 😉 hun elsker det stadig Disney.

Vi havde en skønt dag. Og F havde hygge sig i børnehave og da vi kom hjem. Hun havde bare travlt med afprøve sin nye legetøj. Men hun glæder sig til bruge det. Her i eftermiddag har hun prøvet sig frem til lave puslespil og det fungere squ ikke for hende, hun let kan blive sur og let give op, men vi hjælper da til. Og så efter aftensmad lavede vi puslespil færdig og bygge sig videre på Lego frozen 2 med smykkeskrinet .. så flot og hun er stolt over at kunne vise ..

M måtte blive hjemme trods feber i nat, men hun er vidst frisk nok til komme afsted imorgen 🙂 og tror måske F skal blive eller i børnehave? – det må vi se, hvordan hosten går ..

Godaften.

// Kamilla ❤️